31 januari 2017 Bekeken  
Waardeer dit artikel Categorie Algemeen Deel dit artikel met

Nog vier automaterialengrossiers naar GroupAuto

Nog vier automaterialengrossiers naar GroupAuto

JATECH (Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel), HAGA (Ridderkerk), Van der Ploeg (Franeker) en De Turck (Eindhoven) sluiten zich aan bij GroupAuto Nederland; eerder deze maand kwamen al AutoPlex (Zevenaar), HABU (Losser) en Jabo (Oosterwolde)  bij de grossiersorganisatie. Volgens Lenneke de Kruif van GroupAuto zullen er op korte termijn nog meer grossiers zich aansluiten, omdat het nog steeds erg onrustig is in grossiersland.

De Kruif:  “We merken dat er bij sommige andere grossiersorganisaties een toenemende spanning is; er zit een hoop ontevredenheid in de markt door aangekondigde dan wel te verwachten veranderingen bij onderdelenimporteurs en de laatste ‘vrije’ grossiers maken zich nu echt zorgen om hun positie. Concreet merken wij dat zij ons zien als de enige ‘echte’ club voor onafhankelijke grossiers, waar je nog een toekomst kunt houden als vrije ondernemer. We worden momenteel ook benaderd door partijen waarvan we het echt niet hadden verwacht. De onzekerheid over hun toekomst en de performance van hun leverancier worden meestal als belangrijkste redenen genoemd voor hun huidige onvrede”.

Beweging onder personeel en grossiers
Freek Blekxtoon van GroupAuto vult aan: ”De berichten over de ontmanteling van AD Oosterhout en de onzekerheden rondom de positie van Doyen, onlangs aangekocht door AD France, zullen volgens veel betrokkenen leiden tot een nog onbekende, maar voor hen ongewenste afloop. Men ziet inmiddels medewerkers vertrekken en er komen nu echt grossiers in beweging. Veel ondernemers realiseren zich dat hun bestaansrecht in gevaar is indien zij geen goede positie in een keten hebben. Door onze onafhankelijkheid met eigen systemen en formules en onze logistieke partnerships, hebben wij onze eigen positie als keten. En door ons internationale karakter hebben wij de rechtstreekse contracten en een goede relatie met de onderdelenfabrikanten”.

Samenwerking met Fource (verlengd) en Motor-Parts
De succesvolle samenwerking tussen GroupAuto en Fource werd onlangs nog verlengd tot en met 2020, en ook met Motor-Parts is sprake van een langdurige en intensieve samenwerking. Daarmee is de beschikbaarheid van onderdelen zeer goed geregeld , en zijn er leveringscondities, prijsafspraken en allerlei garanties over en weer.

Enige Club
Blekxtoon: “De succesvolle uitrol van onze eigen RAPIDO portaal bij inmiddels 13 leden, de eigen werkplaatsconcepten CarXpert en AUTOEXCELLENT en ons eigen trainingsprogramma DiagnoseXpert zorgen ervoor dat we onafhankelijk kunnen blijven. En daarin lijken we zo langzamerhand nog de enige club van en voor de grossiers te zijn”.

Nog meer nieuwe leden
Lenneke de Kruif verwacht op zeer korte termijn nog meer nieuwe leden te kunnen melden: “het wordt op sommige plekken echter wel dringen, en wij hebben in een behoorlijk aantal regio’s van het land inmiddels een ledenstop omdat we de natuurlijke grens van samenwerken daar nu wel bereikt hebben als het gaat om het aantal grossiers. Sommige grossiers komen nu helaas tot de conclusie dat te lang wachten ertoe leidt, dat er nu geen opties meer voor ze zijn. Maar ja, niet besluiten kan ook een keus blijkt, dat is heel makkelijk want dan laat je de beslissing over je eigen toekomst gewoon aan je lokale concurrent ”, besluit ze.

Gerelateerde nieuwsartikelen