19 oktober 2016 Bekeken  
Waardeer dit artikel Categorie Algemeen Deel dit artikel met

GroupAuto breidt internationaal uit

GroupAuto breidt internationaal uit

Grossier Hans Hess (omzet 100 miljoen euro) met 6 vestigingen en 500 medewerkers, sluit zich per 1 januari a.s. aan bij Select AG, aandeelhouder van GroupAuto in Duitsland. Recent werd ook al gemeld dat Wilhelm Schwenker GMBH (omzet 70 miljoen euro, 300 medewerkers) zich per die datum bij de andere Duitse GroupAuto aandeelhouder Coparts aansluit. Hess was in 2016 nog lid van Temot. Schwenker kondigde in augustus aan uit de Duitse AD organisatie Carat te zullen stappen.

Internationale congres

Op het internationale congres van GroupAuto in Portugal werd gisteren ook nog eens bekend dat in China de grossiersgroep HTA (160 grossiersvestigingen) is toegetreden tot GroupAuto. Het wagenpark in China groeit jaarlijks met 10 miljoen auto’s. De gemiddelde leeftijd is slechts 4,1 jaar, dus het land staat pas aan de vooravond van de ontwikkeling van haar aftermarket. GroupAuto speelt daar handig op in met de oprichting van GroupAuto China, waarvan het kantoor gevestigd is in Sjanghai.

GroupAuto in Mexico

Ook in Mexico is nu een GroupAuto opgericht, die in 2017 met 20 landelijk dekkende grossiers van start gaat. In Mexico (zo’n 122 miljoen inwoners) is ook een enorme potentie met ruim 1.250 automaterialengrossiers die de ruim 150.000 aanwezige universele garages bedienen.  

Uitbreiding GroupAuto in US en Canada

Eerder dit jaar breidde GroupAuto al uit naar de US en Canada met de inlijving van Worldpac (met 125 vestigingen) als GroupAuto lid. Ze is nu op vier continenten actief.

Positieve sfeer

Volgens Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto in Nederland, is de sfeer op het GroupAuto congres in Faro zeer positief. De totale groei van de grossiersorganisatie bedroeg afgelopen jaar 11% en steeg tot ruim boven de 10 miljard euro. Ook de EuroGarage garageformule, waartoe in Nederland CarXpert behoort, groeide weer verder tot ruim 5.800 garagebedrijven. Daarnaast zal in China en Mexico dit concept in 2017 actief worden. Hetgeen ook geldt voor het HeavyDuty netwerk TopTruck waarbij inmiddels meer dan 1.000 universele truck- en trailerreparateurs zijn aangesloten.

Gerelateerde nieuwsartikelen