27 juni 2016 Bekeken  
Waardeer dit artikel Categorie Algemeen Deel dit artikel met

Drie nieuwe grossiersleden bij GroupAuto

Drie nieuwe grossiersleden bij GroupAuto

Cruuswaert Spijkenisse, Vawo Vught en Elmu Elst zijn toegetreden bij GroupAuto Nederland. Na een turbulente tijd in de grossierswereld met zijn veel overnames de afgelopen 2 jaar, lijkt er wat meer rust aan het front te zijn. GroupAuto Nederland heeft nu in totaal 62 grossiersvestigingen en een gezamenlijke omzet van ruim 100 miljoen euro. 

Volgens Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto, is het een lastige tijd geweest voor allen en hebben de overnames van eigen klanten door Sator en het creëren van het Fource netwerk langere tijd voor veel onrust gezorgd. Zo ging ADB over naar Partspoint en werden er ook een aantal ADB-leden gekocht door Sator. Partspoint kocht onder meer USN-Centuri. Per saldo kregen wij er in 2014 zo’n zestien nieuwe leden bij. Daarna verloren wij er medio 2015 ook weer acht, voornamelijk omdat ze van eigenaar veranderden. Inmiddels kunnen we er dus weer drie leden melden. Wij zitten daarmee nog steeds ruim in de plus ten opzichte van 2013.” Alle drie waren nog nooit eerder lid van een grossiersorganisatie.

Vrije ondernemers
Blekxtoon vervolgt: “het is overigens frappant hoe weinig onafhankelijke grossiers vrijwillig naar een andere grossiersgroep hoppen, even los dus van alle acquisities. Volgens mij staat de teller ergens op 3, waarvan er ondertussen één al niet meer bestaat (Otogros). De emoties rondom alle overnames zijn best een tijdlang voelbaar door onze markt gegaan maar hebben in die zin weinig teweeg gebracht bij vrije ondernemers. Nu de omzet aantrekt, zie je dat er nog steeds vrijwel niet gewisseld wordt tussen grossiersgroepen.”  

Goede logistieke en inkoopservice
“Wij hebben als GroupAuto in elk geval onze logistieke & inkoopservice heel goed afgezekerd met onze hoofdpartner Sator en daarnaast met diverse andere partnerfabrikanten en -leveranciers. Daarnaast zien we dat marktleider Sator zich ook daadwerkelijk als partner opstelt in de markt. Ook al kunnen we de door hen aangekochte Fource vestigingen als concurrent beschouwen: er is feitelijk niet zoveel veranderd omdat ze – voorheen onder familievlag - toch al actieve concurrenten waren. Dat zien we bij de Partspoint groep natuurlijk ook, met eigen Brezan-ADB-USN vestigingen, AD klanten en Brezan franchisers. Het hybride marktmodel is dus in snel tempo geïntroduceerd en geaccepteerd in Nederland. Geheel niet vreemd, want in landen als Duitsland en Frankrijk bestaat het al jaren.” 

“Sterker nog: daar waar bij ons de ondernemer zelf nog op de bok zit, zien we de grote ketens steeds meer centraal geleid worden met regels, procedures en met meer managers dan ondernemers en die ontwikkeling biedt lokaal wel degelijk nieuwe kansen aan onze zelfstandige grossiers“, besluit Blekxtoon.

Volgens Blekxtoon is er op korte termijn nog een aantal ontwikkelingen te verwachten waardoor GroupAuto wellicht nog meer nieuwe leden zal binnenhalen.  

Gerelateerde nieuwsartikelen